24-06-07

INBREKER

 Deze week stelde ik op een morgen vast dat het slot van de achterdeur afgebroken was. Na verdere controle bleken de portefeuille en het digitaal fototoestel verdwenen. Vorige week had ik nog enkele foto's van nieuwe zijdeschilderijen op pc gezet.

Zie den deze !

 

zijdeposter

 

een goede hé!

 

Het gevoel dat een vreemde, je slot afbreekt terwijl je met een open raam erboven slaapt is vreemd. Net zoals datzelfde guur type dan je hele huis nakijkt op zoek naar spullen van waarde.

Iets dergelijks had ik enkele jaren terug meegemaakt.

Ik kwam terug van men werk en de sleutel paste gewoon niet meer in het slot.

Een deurwaarder had heel het huis nagekeken om zaken van waarde te noteren om te verkopen. Op deze lijst stonden vooral electronische spullen,enkele meubeltjes maar ook een oud schildersezeltje.

De deurwaarder, vergezeld met slotenmaker, stuurde me nadien de rekening voor zijn 'werk'.

Ook de inbreker was professioneel.  Hij werkte heel stil, ordelijk, netjes en nam alleen de spullen mee die hem interesseerde.

Waar de twee heren juist hetzelfde redeneerden was dat ze geen van de tekeningen,  ingekaderde schilderijen of beelden meenamen.

In ieder geval, de sloten zijn vernieuwd, de aanvragen voor een nieuw paspoort  en andere documenten lopen, ik kan verder schilderen en het digitaal fototoestel komt er ook nog wel eens van...

als er misschien eens centjes binnenkomen van een schilderijtje...

 

 

13:45 Gepost door Jan Franssen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fototoestel, dief |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.