31-03-12

het 2de weekend.

Zo, we zijn nu midden in het tweede weekend dat de tentoonstelling in 't Getouw loopt. En ik moet zeggen, er is een publiek. Regelmatig komen er mensen binnen, sommige even snel weer buiten, maar er zijn er ook die aandachtig de tekstjes onder de werken lezen en af en toe er schijnbaar plezier in hebben. Deze krabbeltjes op gescheurd bruin papier, onder elk werk maakt het voor mij ook makkelijker, zo hoef ik niet steeds dezelfde uitleg te geven.

Verder had ik vandaag de stand van de spaarvarkentjes nog eens bekeken. Ze staan nogal laag bij de grond en even heb ik overwogen om ze toch maar in een vitrinekast te plaatsen. Soms stapt het publiek erlangs, het zou beter moeten.

lichte2.JPG

Terwijl we vorig weekend in de tentoonstellingsruimte waren hoorden we verschillende keren een luide knets.

Blijkbaar zijn door de warmte op de vloer verschillende bamboes aan het barsten gegaan.Ook op het euro teken dat deze vormen heb ik nog maar weinig reactie gehoord. Maar het is nog steeds de bedoeling om met deze stokken voor het sluitingsfeest nog eens iets in elkaar te webben, zo boven de inkomdeur en  toog.

Allee, wie wil, je bent welkom op het sluitingsfeest 15 april om 15 uur.

 

20:18 Gepost door Jan Franssen in Actualiteit, Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-12

installeren in de ruimte.

lichte.JPG

Zo, de eerste dag ophangen in Mol en er is al veel gedaan!

Het ophangsysteem in de tentoonstellingsruimte van 't Getouw is prima. Jan, de sympathieke klusjesman, is nog op zoek gegaan naar een laser, zo'n machientje dat sommige electriekers gebruiken als ze de lampen juist moeten hangen, helaas. Volgende keer moet ik zelf eentje voorzien. De lijsten dus maar op het zicht en het gevoel opgehangen. Verder prima medewerking van de cultuurdienst van de gemeente Mol. Plots is er het ideevan Mol met wit zand, de zandwinning.

Dus had ik plots dringend enkele emmers zand nodig en zelfs dat is gevonden door Marjan.

Verder vanmiddag nog onder andere het werk van 'de bende van Nijvel' bij mijn pa gaan ophalen. Dit is een tekening gemaakt op steinbach papier, ergens in de buurt van 1987. Het rare is dat de aanslagen van die bende nog steeds niet zijn opgelost, de tekening blijft dus nog steeds aktueel en kan hangen op deze expo.

Tenslotte, in de ruimte nog wat met men bamboestokken aan't puzzelen geweest, we kijken al uit naar het vervolg morgen met het wit zand. 

 

20:35 Gepost door Jan Franssen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-12

Brecht-Brugge-mol-Brecht.

De eerste ronde zit erop! 

Vanmorgen, met actieve sponsoring van Deckers Transport NV, (merci Sven!)  nog in de nevel vertrokken naar Brugge. Daar zat de Robbie van Cactus ons op te wachten in zijn kantoor. Eventjes een koffietje en dan vlugvlug enkele straten verder naar het gebouw van Oxfam waar de bamboes in veilige bewaring lagen. 

Terug langs Antwerpen naar 't Getouw in Mol. Onderweg veel tractoren op de weg, het leek of met het goede weer ook plots alle landbouwers de baan op moesten. 

De lopende expo in 't Getouw is nog lopende tot en met dit weekend. Vlug even gaan bekijken, maar eerlijk gezegd, het was men genre niet.

Maar de bamboestengels mochten in een vestiaire van een zaal. We hadden al één van de 4 zakken er liggen en kwamen er met de volgende aan maar de deuren waren al terug afgesloten. De verantwoordelijke dacht dat het dat al was. Gelukkig was ze nog niet ver uit de buurt. 

 Verder eindelijk nog goed nieuws, het drukwerk is klaar! 

We kunnen beginnen uitdelen...

Weekendwerk, net zoals we verder werken uitzoeken die tentoongesteld zullen worden, deze is nog een twijfelgevalletje...De achtergrond is met spuitbussen verneveld.

Het is een optreden van Andy Palacio,die zelf een 5tal jaar geleden jong gestorven is. Het typische voor de Punta muziekstijl is het ritmisch bespelen van schildpaddenschilden.lichte palacio.JPG

 

19:11 Gepost door Jan Franssen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-12

t Getouw in Mol.

De zoektocht naar Vera en Marijke heeft helaas nog niets opgeleverd.  Nog steeds geen verder nieuws wat er van de dames is gekomen. Wel over de tentoonstelling in 't Getouw in Mol. Het drukwerk is nog bij de drukker en de 24ste maart gaat de tentoonselling al open...drukdruk en stress stress.Er valt nog een hoop te gebeuren.

 Een beetje het gevolg als de atelier een beetje partout is. Zo moet er bamboe gehaald worden in Brugge en een aantal schilderijen opgepikt worden in het centrum van Antwerpen. Alle de lijsten en kaders nakijken en misschien nog op zoek naar wit zand voor de varkentjes.

lichte turnzaal.JPG

De foto hierboven is ook een schilderijtje dat op de tentoonstelling te zien zal zijn. Het gebeurde jaren geleden, in het 5de of 6de leerjaar in de turnzaal van het Sint Jan Bergmanscollege van Mol. Terwijl we ons aan het omkleden waren viel een klusjesman buiten van de ladder. Het duurde echter een hele tijd voor de wantrouwige turnleraar ons wou geloven...

20:38 Gepost door Jan Franssen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sint jan bergmans college, 't getouw |  Facebook |